Functionele oefentherapie

Start2Move ... Want de bron van alle leven is bewegen!

Doel: “Bewust” opnieuw gaan “bewegen” met heel ons lichaam!!!

U voelt zich een beetje opgebrand, uw energie is weg. U leeft in een maatschappij vol stress, de werkdruk ligt hoog, we hebben te weinig tijd… kortom: we maken geen tijd meer voor onszelf!!! Wij bewegen onvoldoende, wij eten ongezond en hebben amper de tijd om nog te ademen. Hierdoor zakt onze levenskwaliteit drastisch, dus moet dit stoppen!!

 

Wanneer: onmiddellijk!

 

Stap direct in ons start2move programma in waar één van onze speciaal opgeleide therapeuten uw “personal trainer “ zal zijn. Met eenvoudige oefeningen en bewegingen zullen we op een gezonde en ontspannen manier onze levenskwaliteit gaan verhogen!!!

 

Het doel van functionele revalidatietraining is het leren aanwenden en optimaliseren van de sportspecifieke kracht die in de voorafgaande basisoefentherapie is opgebouwd. Het hele therapieplan berust op een chronologische opbouw van de verschillende krachtsystemen waarbij we uitgaan van de volgende analyse:

 

  • symmetrie => stabiliteit => basiskracht => krachtuithouding => duurkracht
  • maximale kracht => snelkracht => plyometrie

Na een grondige testing via klinisch onderzoek, potentiële krachttesten, krachtverschil tussen agonist en antagonisten stellen we een therapieplan met oefeningen op. Daarbij zetten we de patiënt onmiddellijk aan het werk zetten door hem thuis een basisprogramma te laten volgen. Na het leggen van deze fundering wordt als het ware een functionele trainingsdrill opgelegd met tal van oefeningen die we progressief aanbrengen. Elk revalidatie wordt onderverdeeld in vier verschillende fasen:

curatieve of stabilisatie fase => trainingsfase => wedstrijdfase => preventieve fase

Naast het opstellen van het oefenprogramma en het aanbrengen van de oefeningen zal de therapeut het hele gebeuren mentaal positief bekrachtigen waaruit een gigantische verhoging van de trainingsprikkels ontstaat. Deze trainingstherapie kan plaatsvinden in het kabinet, in de oefenzaal of op het trainingsveld.

 

We spreken hier niet langer over “HET GEKWETSTE OF ZWAKKE” lichaamsdeel, maar over “HET STERKER WORDENDE” ledemaat…

Positief denken, spreken en zijn!

 THERE IS NO I IN TEAMWORK!

Balance-Check

 

De Balance-Check® is een systeemoplossing voor het trainen en testen van de proprioceptie. Met dit toestel worden de coördinatiemogelijkheden, lichaamsstabiliteit en het eventuele onevenwicht gemeten. Hier kan in het bijzonder gebuik van gemaakt worden in het kader van enkelstabiliteit bij hoog- en verspringers.

 

Flex-Check

 

Beweeglijkheid en flexibiliteit zijn de basisvereisten voor een goede werking van het arthromusculair systeem.

Beperkingen in beweeglijkheid, vaak bepaald door spierproblematiek, veroorzaken een minder goed functioneren van ons lichaam en spelen een bepalende rol in het veroorzaken van rugpijn.

Het objectief en kwantificeerbaar testen van de beweeglijkheid is een voorwaarde voor een accurate trainingsplanning.

Via de Flex-Check® wordt de flexibiliteit, beweeglijkheid en veerkracht van het spiersysteem van de onderste ledematen gemeten.

Bedoeling is om een eventueel krachtverschil in de benen op te sporen.

Binnen de atletieksport kan dit o.m. aangewend worden om kniepeesproblemen (jumpers knee), letsels van hamstrings en quadriceps te voorkomen.

TEAM = TOGETHER EVERYONE ACHIEVES MORE

Elk individu bezit het vermogen zichzelf te genezen. We passen ons voortdurend aan nieuwe situaties aan en verdedigen onszelf tegen ziektes. Om het zelfgenezend vermogen goed te kunnen laten functioneren moeten alle weefsel van ons lichaam over een bepaalde mobiliteit beschikken. Deze mobiliteit zorgt ervoor dat de vloeistofstroom in ons lichaam op gang blijft. Hierdoor kunnen afvalstoffen worden afgevoerd en kunnen andere stoffen het weefsel weer voeden en van energie voorzien. Wanneer een verstoorde weefselmobiliteit deze uitwisseling verstoort, kan het weefsel verzwakken en ziek worden. Een osteopaat kan deze vloeistofuitwisseling herstellen en daardoor het herstel van het weefsel positief beïnvloeden.

 

Uitgangspunten samengevat:

 

  • De mens is een biologische eenheid. Alle afzonderlijke weefsels beïnvloeden elkaar.
  • Alle weefsels in het menselijk lichaam kunnen en moeten bewegen.
  • Elk individu bezit een zelfgenezend vermogen dat door de osteopaat geactiveerd kan worden.

Samen trachten we de sporter zo preventief en adequaat mogelijk te revalideren in een programma waarin u in totaliteit als patiënt centraal staat.